Użytkownicy wersji Pro oraz Founding Member mogą teraz dezaktywować swoją licencję bezpośrednio w Ustawieniach. Zwalnia to miejsce na urządzenie, dzięki czemu możesz przenieść VoicePad na nowy komputer bez konieczności kontaktowania się z pomocą techniczną.
Miejsce na urządzenie można zwolnić z poziomu aplikacji przed przeniesieniem na inny komputer, co ułatwia zarządzanie rutynowymi transferami licencji.